Documentary Mondays on-line part 05

02/05/2021


σε Συνεργασία με τα Τσέχικα Κέντρα Πολιτισμού

 

Η πέμπτη και τελευταία ταινία της σειράς Documentary Mondays θα είναι «Τα όρια της εργασίας» της Apolena Rychlíková.

 

Τα όρια της εργασίας / The limits of work

Τις συνθήκες εργασίας στις χαμηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην Τσεχική Δημοκρατία εξέταζε η δημοσιογράφος Saša Uhlová για μισό χρόνο. Πέρασε αρκετές εβδομάδες σε νοσοκομειακά καθαριστήρια, σε πτηνοτροφεία, πίσω από ταμειακές μηχανές και σε αίθουσες διαλογής απορριμμάτων. Η εμπειρία της έγινε η βάση για μια πολύ προσωπική αναφορά για τους αόρατους υπαλλήλους, που εργάζονται σε τρομερές συνθήκες. Η Uhlová γύρισε για αυτό το πρότζεκτ μια σειρά από ρεπορτάζ, τα οποία δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο A2larm. Η Apolena Rychlíkováτα προσάρμοσε σε μια ταινία ντοκιμαντέρ που αποτελείται από σκηνές που γυρίστηκαν στο σπίτι της Uhlová και από βιντεοσκοπήσεις που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της δουλειάς της. 

Czech Republic, 2017, 71'

Τόπος Διεξαγωγής:  Online

Δείτε το Trailer της ταινίας εδώ

 

Δευτέρα 3 Μαϊου

Δείτε την ταινία εδώ

Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσω της πλατφόρμας Dafilm μετά από μια απλή και γρήγορη εγγραφή. 

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για τις επόμενες 24 ώρες.

Η ταινία έχει  ελληνικούς υπότιτλους

Την προβολή της ταινίας θα συνοδεύει μία ηχογραφημένη συζήτηση με την σκηνοθέτιδα. Τα Q&A προετοιμάζονται ειδικά από τα Τσεχικά Κέντρα με παρουσιάστρια την Ivana Formanová από το Ινστιτούτο Ντοκιμαντέρ της Τσεχίας και θα μας επιτρέψουν να γνωρίσουμε την κάθε μία σκηνοθέτιδα καλύτερα (τα Q&A θα διεξάγονται στα αγγλικά).

Apolena Rychlíková

Σπούδασε ντοκιμαντέρ στη σχολή κινηματογράφου FAMU της Πράγας. Ήδη κατά τη διάρκεια των σπουδών ξεχώρισε με τις ταινίες της. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικό ντοκιμαντέρ. Συμμετέχει τακτικά σε φεστιβάλ εσωτερικού και εξωτερικού, συνεργάζεται με την τσεχική τηλεόραση,είναι συν-δημιουργός σειράς πορτρέτων πρωθυπουργών της περιόδου από την Βελούδινη Επανάσταση του '89 και μετά, στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με ζητήματα μειονοτήτων, γράφει άρθρα για περιοδικά και δημιουργεί σύντομα βίντεο για τον ιστότοπο A2larm.

Image titleImage titleImage title


Εγγραφή στο Docfest Newsletter